İslam Memiş’ten perşembe, cuma uyarısı! Altını olan dikkat

İslam Memiş’ten perşembe, cuma uyarısı! Altını olan dikkat
Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, perşembe ve cuma günlerinde emtia piyasalarında önemli değişiklikler olacağını duyurdu.

Memiş, paylaşılacak verilerle birlikte altın fiyatlarında sert hareketlenmeler olabileceğini belirterek, yatırımcılara “Hazırlıklı olun” çağrısında bulundu.

Mayıs ayını yatay seyirle tamamlayan altın yatırımcıları, yaz aylarında neler olacağına odaklanmış durumda. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim kararlarını yılın son çeyreğine ertelemesi, emtia piyasasında beklenen yükselişin yaşanmamasına neden oldu. Bu nedenle gözler, altın için kritik verilerin açıklanacağı perşembe ve cuma günlerine çevrildi.

Kapalıçarşı piyasalarının uzmanı İslam Memiş, bayram öncesinde piyasalarda büyük sürprizler beklemediğini ifade ederken, haftanın son iki işlem gününde açıklanacak verilerin altının yönünü belirleyeceğini söyledi.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını duyuracağını belirten Memiş, gelişmiş ülkelerde ilk faiz indiriminin muhtemel olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği’nin faiz indirimi adımının diğer ülkeleri de etkileyebileceğini belirten Memiş, bu durumun orta ve uzun vadede altın fiyatlarına olumlu yansıyacağını ifade etti.

Memiş, konuya ilişkin önemli uyarılarda bulunarak şu açıklamaları yaptı:

“Cuma günü ise tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Bu veri küresel piyasalar için oldukça önemli. Bu bilginin ardından ABD Merkez Bankası (Fed) nasıl bir hamle yapar daha net konuşabileceğiz. Ancak bu hafta genel olarak yatay ve sakin bir seyir izleyerek haftayı tamamlayacağız. Türkiye genelinde, bayrama kadar bu şekilde gelişmeler yaşanacaktır.

Ons altın şu anda 2348 dolar seviyesinde. Bu hafta 2300-2350 dolar aralığını izlemeye devam edeceğim. 2300’ün altına düşerse, 2280 gibi güçlü bir destek seviyesi var. Bana göre bu yılın son destek seviyesi olacaktır. Yıl içinde yine 2600 dolar beklentimiz sürüyor. Yılın son çeyreğinde, hem iç hem de dış gelişmelere bağlı olarak altın fiyatlarının artmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Döviz kurları stabil olduğu için ons nereye, gram altın oraya. Gram altın şu anda 2415-2420 lira aralığında. Bu hafta 2400 lira destek olacak. Soru basit aslında. Altın alma zamanı geldi mi? Evet…

Yüzde 50 alım yapmanın zamanı gelmişti, bayrama kadar da geri kalan kısmıyla alım yapıp bu işi bitirmekte fayda var. Gümüşün ons ve gram tarafında da düşüşler yaşandığını görüyoruz.”

Bu değerlendirmeler ışığında, yatırımcıların dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği bir kez daha vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.