Konut kredisi faizleri düşüyor! İki bankada yüzde 3'ün altına indi

Konut kredisi faizleri düşüyor! İki bankada yüzde 3'ün altına indi
Konut satışlarındaki yavaşlamaya karşı bankalar harekete geçti. Kamu ve özel bankalar, konut kredisi faizlerinde indirime giderek yeni kampanyalar başlattı. Ziraat Bankası'nın ardından Akbank da ev almak isteyenlere özel cazip oranlar sundu.

Konut sektöründe yaşanan durgunluğun başlıca nedenleri arasında artan kredi faizleri ve konut fiyatlarının ulaşılabilir seviyenin üzerinde olması gösteriliyor.

Türkiye genelinde konut satışları, Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656'ya geriledi. Bu düşüşe karşı bankalar harekete geçerek kredi kampanyalarını devreye soktu.

ZİRAAT BANKASI FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ

İlk hamle, kamu bankası Ziraat Bankası'ndan geldi. Geçtiğimiz haftalarda başlattığı ‘Konut Kredisi Ürün Paketi’ ile faiz oranlarını 60 ay vadede yüzde 2,89'a, 120 ay vadede ise yüzde 2,79'a indirdi. Bu kampanya kapsamında, 1 milyon lira konut kredisi için 120 ay vadede aylık taksit 29 bin 966 lira olurken, toplam geri ödeme 3 milyon 475 bin 928 liraya ulaşıyor.

AKBANK DA DEVREDE

Ziraat Bankası'nın ardından Akbank da yeni bir konut kredisi kampanyası başlattı. Akbank’ın 'İlk Evim Konut Kredisi' kampanyasında, ilk kez ev alacaklar için faiz oranı yüzde 2,89'a çekildi. Ev sahibi olanlar için bu oran yüzde 3,2 olarak belirlendi. Bu kampanya kapsamında, 60 ay vadeli 900 bin liralık kredinin aylık taksidi 31 bin 757 lira olurken, toplam geri ödeme 1 milyon 905 bin lira olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.