Konut Sahiplerine Yeni Vergi Düzenlemesi Yolda

Konut Sahiplerine Yeni Vergi Düzenlemesi Yolda
Bakan Mehmet Şimşek’in faiz artırımları ve parasal sıkılaştırma politikaları, konut satışlarında belirgin bir düşüşe neden oldu. Yeni vergi mi yolda?

Kredi faizlerinin rekor seviyelere ulaşması, ev almayı neredeyse imkansız hale getirirken, bu durum konut satış fiyatlarını da derinden etkiliyor. Kulislerde, Şimşek’in konut sahiplerine yönelik yeni bir vergilendirme getireceği konuşuluyor.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Kolçak, “Piyasaya baktığımız zaman genel olarak şöyle bir beklenti var: Her şey tekrar eski haline gelecek, krediler açılacak ve insanlar yeniden yoğun bir şekilde ev alacaklar. Ancak kredi faizlerinin düşmesi pek olası görünmüyor. Konut ve arsa cephesinde, yani taşınmaz tarafında gerçekten başka bir hikaye bizi bekliyor. Yeni bir torba yasayla beraber bu yeni vergi düzenlemelerinin geleceğini düşünüyorum,” dedi.

Bu gelişmeler, konut sahipleri için yeni mali yükler getirebilirken, piyasanın geleceği hakkında belirsizlikleri de artırıyor. Yeni düzenlemelerin, konut sektörü üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.