Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam! Yeni tarifeler belli oldu

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam! Yeni tarifeler belli oldu
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bu gece itibarıyla zam yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden otomobil geçiş ücreti 33 TL'ye yükseldi. Osmangazi Köprüsü için otomobillerin ödeyeceği ücret ise 555 TL olarak belirlendi. Ayrıca, İstanbul-İzmir ve İstanbul-Ankara otoyollarında da geçiş ücretlerine artış yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamları duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi açıklamasında, "KGM ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir," ifadesi yer aldı.

Yeni tarife ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden otomobil geçiş ücreti 70 TL, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş ücreti 33 TL, Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti 555 TL, Çanakkale Köprüsü'nden geçiş ücreti 585 TL, İstanbul-Ankara Anadolu Otoyolu'ndan geçiş ücreti 187 TL olarak belirlendi. İstanbul-İzmir Otoyolu'nda ise Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti dahil otomobiller için toplam geçiş ücreti 1370 TL oldu.

Yeni1

Yeni2Yeni3Yeni4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.