Kredi kartlarına yeni düzenleme! O işlem kalkıyor

Kredi kartlarına yeni düzenleme! O işlem kalkıyor
Mastercard’dan Çevrimiçi Alışverişte Devrim: Kredi Kartı Numarası Girmek Tarih Oluyor! İşte Merak Edilen Detaylar…

Avrupa’da çevrimiçi alışveriş dünyasında büyük bir değişim kapıda. Ödeme sistemleri devi Mastercard, internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girme zorunluluğunu ortadan kaldıracağını duyurdu.

Yeni uygulama, tüketicilerin rastgele oluşturulan ‘token’lar kullanarak ödeme yapmalarına olanak tanıyacak. Ayrıca, şifre kullanımı da tarihe karışacak. Mastercard, bu token’ların cihaz ve platformdan bağımsız olarak çalışacağını ve biyometrik doğrulama ile tek bir tuşlama ile ödeme yapılabileceğini açıkladı.

Bu yenilik, internet alışverişlerinde kart numarası güvenliği konusunda yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. 2030 yılında yürürlüğe girecek bu uygulama ile tüketiciler, alışveriş yaparken 16 haneli kart numarası girmek zorunda kalmayacak.

Rastgele oluşturulan dijital token’lar kullanılacak ve Mastercard, bu uygulamanın hayata geçirilmesi için bankalar, fintek şirketleri ve e-ticaret firmalarıyla işbirliği içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, kullanıcılar parmak iziyle biyometrik onay sağlama imkanına da sahip olacak. Bu sayede, güvenlik önlemleri daha da artırılacak ve kullanıcıların hesapları daha güvence altına alınacak.

Bu devrim niteliğindeki yenilik, çevrimiçi alışveriş deneyimini hem daha güvenli hem de daha pratik hale getirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.