Kripto piyasası canlandı: Bitcoin 65 bin doların üzerinde

Kripto piyasası canlandı: Bitcoin 65 bin doların üzerinde
Bitcoin, ABD’den gelen olumlu istihdam verileri ve Çin’in ekonomik teşvik adımlarıyla kritik bir seviyeyi geçerek 65 bin doların üzerine çıktı. Lider kripto para birimi, son 24 saat içinde 65 bin dolar barajını aşarak 65 bin 500 dolara kadar yükseldi.

Yeni günde Bitcoin 65 bin 500 dolar, lider altcoin Ethereum 2 bin 660 dolar seviyesinde işlem gördü. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,25 trilyon dolara ulaşırken, Bitcoin’in piyasa değeri 1,30 trilyon dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 320 milyar dolara çıktı. Dün ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine toplam 365,7 milyon dolar, spot Ether ETF’lerine ise 100 bin dolarlık bir çıkış yaşandı.

FED VE ABD SEÇİMLERİ YATIRIMCILARIN GÖZDESİ

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi, kripto varlık piyasasını destekleyici bir etki yarattı. Ayrıca, ABD başkan adaylarının kripto paralar hakkındaki olumlu görüşleri de piyasalara destek oldu.

Donald Trump’ın başkanlığı kazanması durumunda, kripto varlık piyasalarına yönelik olumlu ve destekleyici yaklaşımlar nedeniyle piyasanın daha da güçlenmesi bekleniyor. Aynı şekilde, Kamala Harris de geçtiğimiz günlerde kripto sektörüne destek vereceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.