Kripto varlıklara iki vergi birden geliyor! Artık onlarda ödeyecek: Uzman isim tarih vererek açıkladı!

Kripto varlıklara iki vergi birden geliyor! Artık onlarda ödeyecek: Uzman isim tarih vererek açıkladı!
Türkiye'de alınan vergilere yenileri eklenecek. Uzman isim yaptığı açıklamada tarih vererek açıkladı. Yeni vergilere özellikle yatırımcılardan tepki gelmesi bekleniyor. İşte gelmesi beklenen vergiler...

Ülkemizde alınan vergiler arasında iki tanesi daha eklenecek. Torba kanunla beraber gelecek iki yeni verginin yatırımcıları etkilemesi bekleniyor. Uzman isim tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekti. İşte beklenen iki yeni vergi...

YATIRIMCILARI KIZDIRAN VERGİ

Bloomberg TV'ye konuk olan Mali Hukuk uzmanı Prof. Dr. Murat Batı'dan kötü haber geldi. Yeni vergilerden bahseden Batı, o tarihi işaret etti. Yatırımcıların tepkisini çeken kripto vergisi ülke gündeminde yer aldı. Kripto varlıklarında gelecek olan iki verginin işlem vergisi ve gelir vergisi olması bekleniyor.

4110Ea8906Ad1B7Fa6E28F09F56653Dc

O TARİHE 2 VERGİ BİRDEN GELECEK

Türkiye'de uzun dönemlerdir konuşulan kripto varlıkların vergilendirmesi konusu o tarihe kaldı. Prof. Dr. Murat Batı'nın açıklamalarına göre, şu anda vergilendirilmeyen kripto varlıkların Meclis'e sunulacak torba kanunla vergilendirlemsi bekleniyor. Haziran ayında toplanacak Meclis'te hem işlem vergisi hem de gelir vergisi alınmaya başlanacağını söyledi.

Vergi konusunda açıklamalarına devam eden Batı, vergilerin Gelir Kanunu'nda düzenlenen mevcut vergi düzenlemelerine ek olarak getirileceğinden bahsetti. Yeni vergilerle beraber kripto gelirinden kazanılan gelirlerin vergilendirmesi için de ön ayak olacağını söyledi. Haziran ayında yeni vergilerin Meclis'e sunulacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.