Kriptoda çifte etki: Faiz indirimi ve Harris’in açıklamaları piyasaları hareketlendirdi

Kriptoda çifte etki: Faiz indirimi ve Harris’in açıklamaları piyasaları hareketlendirdi
Kripto piyasaları, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve Başkan adayı Kamala Harris’in açıklamaları sonrası hareketlenerek yükselişe geçti. Bitcoin, 65 bin dolar sınırına yeniden yaklaşıyor.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, New York'ta düzenlenen yüksek profilli bir bağış etkinliğinde kripto paralara ilişkin konuştu. Harris, başkanlık yolunda kripto endüstrisinin genişlemesi için destek olacağına söz verdi. Bu açıklamalar, piyasalarda büyük heyecan yarattı.

FED'İN FAİZ KARARININ ETKİSİ

Kripto para piyasaları, Fed'in geçen hafta gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından yükselişe geçti. Bitcoin, kazanımlarını sürdürerek bir ayın en yüksek seviyelerine yaklaştı ve şu anda yüzde 0,8 artışla 63 bin 800 dolardan işlem görüyor. Ethereum da yüzde 2,8 yükselerek 2 bin 650 dolara ulaştı.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ ARTIYOR

Piyasalar, Fed'in Kasım ayında yeni bir büyük faiz indirimi yapma olasılığını yüzde 50 olarak fiyatlıyor. Cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisinin, faiz indirimlerinin devam etmesine olanak sağlayabileceği düşünülüyor.

TRUMP VE HARRIS KRİPTOYA YEŞİL IŞIK YAKTI

Kripto piyasalarındaki yükseliş yalnızca Fed ile sınırlı kalmadı. Trump'ın kriptoya verdiği ateşli destek ve Harris'in de bu sektöre yeşil ışık yakması, yatırımcıların güvenini artırarak piyasalarda yukarı yönlü hareketi tetikledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.