Kriptoda sert düşüş: Orta Doğu dün gece piyasayı vurdu

Kriptoda sert düşüş: Orta Doğu dün gece piyasayı vurdu
Orta Doğu'da artan savaş tehdidi nedeniyle, kripto piyasası çok sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatı, 5.000 dolar düşerek 65 bin dolar seviyelerini gördü. Altcoin'lerde de ciddi değer kayıpları yaşandı.

Son dönemlerde oldukça hareketli olan kripto para piyasaları, dün gece çok sert bir düşüş yaşadı. Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere tüm kripto birimleri, ciddi oranlarda değer kaybı yaşadılar. İsrail ve İran arasındaki gerilim nedeniyle hareketlenen piyasa, dün bir çok borsacıyı yarı yolda bıraktı. Paylaşılan istatistiklere göre yaşanan ani düşüş, yaklaşık 800 milyon dolar değerinde işlemin tasfiye edilmesine neden oldu. 

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ PİYASALARI ETKİLEDİ

İran'ın İsrail'e yönelik yakın bir zamanda saldırı tehdidi, piyasalarda büyük bir çalkantıya sebep oldu. Al Arabiya, İran medyasının İsrail'deki hükümet hedeflerine yönelik bir saldırı yapılacağını belirttiği haberini duyurdu. Bu durum, bölgedeki gerilimin artmasıyla birlikte endişeleri artırdı.

 Rusya, kıtalararası balistik füze test atışının başarıyla gerçekleştirildiğini duyururken, İsrail medyası ise Lübnan'ın güneyinden İsrail'e 50'den fazla füze fırlatıldığı haberini geçti. Tüm bu gelişmelerin sonucunda finans piyasalarında riskten kaçış eğilimi tetiklendi ve ani düşüş yaşandı.

İsrail ve İran arasındaki olası savaş durumunda ABD'nin İsrail'i destekleyeceğine yönelik söylemleri de piyasadaki tansiyonu yükseltti. ABD medyasına göre, İran Arap ülkeleri aracılığıyla ABD'ye bir mesaj gönderdi. İran, bu mesajda ABD'nin İsrail ile İran arasındaki çatışmalardan uzak durmasını istedi ve aksi takdirde bölgedeki ABD güçlerinin saldırı tehdidi altında olacağı uyarısını yaptı. Tüm bu savaş söylentileri ve riskler nedeniyle piyasaların uzun bir süre daha hareketli olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.