Kriptoda Trump etkisi: Suikast girişimi sonrası Bitcoin yükseldi

Kriptoda Trump etkisi: Suikast girişimi sonrası Bitcoin yükseldi
ABD başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı. Saldırının hemen ardından, Bitcoin sert bir yükselişle 60 bin doların üstünü gördü.

ABD başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında saldırıya uğradı. Trump'a konuşması esnasında ateş açıldı, ancak gizli servis ajanları ve polis tarafından hızla uzaklaştırıldı.

Trump'ın araca binerken yumruğunu havaya kaldırdığı ve "iyiyim" mesajı verdiği görüldü. Saldırıda kulağından yaralanan 78 yaşındaki siyasetçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

KRİPTO PARA PİYASASI HAREKETE GEÇTİ

Suikast girişiminin ardından, Trump'ın seçimleri kazanma şansının arttığına yönelik spekülasyonlar kripto para piyasalarında dalgalanmalara yol açtı. Bitcoin, sabah saatlerinde 60 bin doların üzerine çıktı ve en yüksek 60 bin 300 dolara ulaştı. Saat 09.26 itibarıyla Bitcoin 60 bin 85 dolardan işlem görüyordu. Trump, kendisini kripto yanlısı bir başkan adayı olarak konumlandırıyor.

Thumbs B C 7C271D6706370E3E5Ac28Be47Bc84985

Analistler, piyasalarda artan volatiliteye dikkat çekti. Geçen ay gerçekleşen Trump-Biden münazarası sonrası da benzer hareketlerin yaşandığı belirtildi. Trump'ın saldırıyı atlatması ve sağlık durumunun iyi olduğunun anlaşılmasıyla TRUMP (MAGA) isimli memecoin'de büyük bir yükseliş yaşandı.

Memecoin'in fiyatı dakikalar içerisinde yüzde 42 oranında artış gösterdi. Aynı dönemde Bitcoin fiyatı 59 bin doları aşarak dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.