Kulislerde asgari ücret tartışması! SGK Başuzmanı'ndan ara zam açıklaması geldi: Temmuzda mutlaka güncellenmeli

Kulislerde asgari ücret tartışması! SGK Başuzmanı'ndan ara zam açıklaması geldi: Temmuzda mutlaka güncellenmeli
Asgari ücrette ara zam tartışması sürüyor. Kulislerde sık sık dönen tartışmaların ardından uzman isim açıkladı. Asgari ücrette ara zammı işaret eden uzman isim güncelleme gerektiğini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Enflasyon oranlarındaki artış asgari ücretlinin gündeminde yerini aldı. Asgari ücretlilerin geçimini zorlaştıran enflasyona karşı ara zam beklentileri de güçleniyor. Kulislerde devam eden ara zam tartışmalarını işaret eden uzman isim ara zammı gerekli buldu. Peki, ara zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

ALIM GÜCÜ ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Cumhuriyet'e yaptığı konuşmasında asgari ücret ve emekli maaşları hakkında konuştu. Kulis bilgilerinden bahseden Karakaş, hükümetin emekli maaşına dair planlarını ve asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesini gündemine getirdi. Asgari ücrette yaşanan durumun asaya ve anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek, enflasyon karşısında eriyen alım gücünün korunması gerektiğini vurguladı. Temmuz ayını işaret eden Karakaş, asgari ücretin mutlaka güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Para Rw99 Cover (1)

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA GÜNCELLENMELİ

Asgari ücret zammıyla ilgili bir yasanın ve engelin olmadığını söyleyen Karakaş, istenilen zamanda artırılabileceğini öne sürdü. Asgari ücrete ara zam yapılma kararının alınması halinde, yapılacak zam oranından bahseden Karakaş, en az yüzde 25'lik bir zam gerektiğini söyledi. Ülkemizde asgari ücret alan 8 milyon kişinin olduğunu söyleyerek, sadece asgari ücretli değil, asgari ücrete komşu olanların da zamdan faydalanacağının altını çizdi.

Asgari ücrette geçmiş yıllarda yapılan zamlardan bahseden Karakaş, 2021 yılında 4 kez zam yapıldığını vurguladı. 2024 yılında da zam yapılabileceğini söyleyerek milyonlarca çalışana ışık tuttu.

Turk Lirasi Tl Para 22112023 Yandex 19

HÜKÜMETTEN SEYYANEN ZAM HAZIRLIĞI

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilere de müjdeli haberi verdi. Bağ-Kur - SSK emeklileri ile memuru ve memur emeklisini işaret ederek enflasyon oranlarını bir kez daha atırlattı. Nisan ayı itibariyle 4 aylık enflasyon verilerinin açıklandığını paylaştı. TÜİK'in paylaştığı enflasyon verileriyle maaş zamları için sadece mayıs ve haziran ayına ait enflasyon verileri kaldı. 

Kulislerden aldığı bilgileri paylaşan İsa Karakaş, emeklilere seyyanen zam yapılması konusunda baskılar olduğundan bahsetti. Kulis bilgilerine göre hükümetin emeklilere 3 bin lira ya da 4 bin liralık seyyanen zam vermeyi planladığını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.