Kurban fiyatları cep yakıyor: Geçen yılın tavan fiyatı artık taban fiyat

Kurban fiyatları cep yakıyor: Geçen yılın tavan fiyatı artık taban fiyat
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşları kurban telaşı sardı. Ancak fiyatların geçen seneye kıyasla artması vatandaşı düşündürüyor. Geçen yılın tavan fiyatı olan 100 bin liralık kurbanlıklar, bu yıl taban fiyat olarak göze çarpıyor. Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlıklar pazarlarda yerlerini alırken vatandaşın pazarlara olan ilgisinin geçen seneye kıyasla düşük olduğu gözlemlendi. Bu durumun sebebi ise kurban fiyatlarında yaşanan artışlar olarak gösteriliyor. Geçen yılki tavan fiyat ile bu yılki taban fiyat arasında bile kayda değer bir fark var.

EN UCUZ KURBANLIK 100 BİN LİRA

Kurban satışlarına başlayan besiciler, geçtiğimiz yıl en pahalı kurbanlığı 100 bin liraya sattığını belirtirken, bu yıl en ucuz kurbanlığın 100 bin lira olduğunu vurguladı. Özellikle yem girdilerinde yaşanan artış fiyatları olumsuz etkiliyor. 

7 ORTAĞIN MİNİMUM KURBAN MALİYETİ: 25 BİN TL

Türkiye'de geçen yıl 7 ortak olarak alınan kurbanlığın minimum maliyeti 15 bin TL'ydi. Aradan geçen bir yılda girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar kişi başına maliyeti 25 bin TL ye çıkardı.

250 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Küçükbaş hayvanların 8 bin TL ile 15 bin TL arasında, büyükbaş hayvanların ise 100 bin TL ile 250 bin TL arasında seyrettiği hayvan pazarlarında satışlardaki durgunluk göze çarpıyor. Bu durum vatandaşların kurbanlık alımını bayramın ikinci ve üçüncü gününde fiyatların düştüğü dilime ertelemesine sebep oluyor.

Öte yandan üllkemizde mübarek Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.