Kurbanlık fiyatları cep yakıyor: Alıcı da satıcı da razı değil

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor: Alıcı da satıcı da razı değil
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kentlerde satış alanları kuruldu ancak bu sene kurbanlık fiyatları cep yakıyor. 55-60 kg bir büyükbaş hissesi geçen yıl 16-20 bin liradan alıcı bulurken, bu yıl fiyatlar 32-35 bin lirayı buldu. Aylık 10 bin lira maaş alan emeklinin bu fiyatlara bu yıl nasıl kurban keseceği merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı'na iki hafta kalmasına rağmen, kurban pazarlarında büyük bir durgunluk hakim. Kurbanlık fiyatları, geçen yıla oranla artış gösterdi. Bu durum hem alıcıları hem de satıcıları zor durumda bırakıyor.

55-60 kg bir büyükbaş hissesi geçen yıl 16-20 bin lira iken, bu yıl 32-35 bin lira oldu. Bir dananın fiyatı ise 50-120 bin liradan 150-320 bin liraya  çıktı.

Kurbanlıkta fiyat artışlarının temel sebebi olarak kira, yem ve nakliye giderlerindeki artışlar gösteriliyor.

NAKLİYE GİDERLERİ FAHİŞ ORANDA ARTTI

Son dönemde gelen akaryakıt zamlarıyla birlikte nakliye giderleri de yaklaşık yüzde 100 zamlandı. 

YEM FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKTI

Akaryakıta gelen zamlardan yem fiyatları da nasibi aldı. Torba başına 250-300 liradan satılan yemde fiyatlar 600 liraya ulaştı. Yaşanan maliyet artışları, üreticiyi fiyatları artırmaya mecbur bıraktı.  Üretici, hayvanlara alıcı çıkmaması durumunda ise bayram sonunda elden çıkarmayı düşünüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.