Kurbanlık satışlarında durgunluk hakim: Fiyatlar 100 bin TL'ye dayandı

Kurbanlık satışlarında durgunluk hakim: Fiyatlar 100 bin TL'ye dayandı
Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı öncesi kurban satış merkezleri kuruldu ancak satışlarda durgunluk gözlemleniyor. 2022 yılında 15 bin TL olan büyükbaş hayvan fiyatı bu yıl 100 bin lirayı aştı. İşte detaylar...

Türkiye'de hayvancılık sektöründe yaşanan derin krizi yaklaşan kurban bayramı öncesi büyükbaş hayvan fiyatlarını da olumsuz etkiledi. 

Ulusal Et Konseyi ve Türkiye Ziraat Odalarından derlediği verilere göre, karkas et fiyatları son 6 yılda yüzde 1038 oranında artarak 10 katına çıktı. Kurbanlık hayvan fiyatları ise aynı dönemde yüzde 566 oranında artış gösterdi.

KURBANLIK FİYATLARI UÇTU

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvancılık sektöründe büyüyen kriz, kurbanlık fiyatlarının da yüksek rakamlara ulaşmasına neden oldu. 

Türkiye Ziraat Odalarının verilerine göre, 2022 yılında ortalama 15 bin lira olan büyükbaş hayvan fiyatı bu yıl 100 bin lirayı aşmış durumda. Sadece 2 yılda kurbanlık hayvan fiyatlarına yüzde 566 oranında zam geldi.  Bu durum, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmelerini dahi zorlaştırıyor. Kırmızı eti bayramdan bayrama gören vatandaşın bu yıl onu da görmesi zor gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.