Küresel emeklilik raporunda olumsuz tablo: Türkiye sondan dördüncü ülke

Küresel emeklilik raporunda olumsuz tablo: Türkiye sondan dördüncü ülke
Küresel ekonomik raporu, dünyadaki en kötü emeklilik sistemlerini ortaya koydu. Buna göre, Türkiye; Hindistan, Filipinler ve Arjantin'den sonra emeklilik sistemi en kötü 4. ülke oldu. Bu durum ülkemizde geçim mücadelesi veren milyonlarca emeklinin halini gözler önüne serdi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren emeklilerin son durumunu ortaya koyan çarpıcı bir rapor yayımlandı.

Mercer CFA Enstitüsü'nün paylaştığı küresel emeklilik raporuna göre Türkiye, en kötü emeklilik sistemine sahip ülkeler arasında sondan dördüncü sıraya geriledi.

47 ÜLKE ARASINDA SONDAN DÖRDÜNCÜ

Listede Türkiye'nin geride bıraktığı sadece 3 ülke var: Hindistan, Filipinler ve Arjantin.

Ülkemizde emeklilerin önemli bir bölümünün büyükşehirlerde yaşam mücadelesi verdiği gerçeği dikkate alındığında yayımlanan rapor, Türkiye'nin ekonomik koşullarını bir kez daha gözler önüne serdi.

New Projectnx

EMEKLİLER İÇİN KURBAN KESMEK HAYAL

Diyanetin bu yıl yurt içinde belirlediği kurban bedeli 11 bin 750 TL oldu ancak emeklilerin aldığı aylık 10 bin TL'lik maaş bu yıl kurban kesmenin hayal olduğunu ortaya koyuyor. 

Türkiye'de emekliler geçen yıl görece kurban kesebiliyordu ancak son 1 yıl içinde artan eflasyon ve girdi maliyetleri, alım gücünü düşürdü. 

Öte yandan Temmuz'da emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.