Maliye yüksek gelirli mükellefleri takibe aldı! Lüks yat satışları incelemede

Maliye yüksek gelirli mükellefleri takibe aldı! Lüks yat satışları incelemede
Hazine ve Maliye Bakanlığı, lüks tüketim yapıp düşük vergi ödeyen mükelleflerin peşine düştü. Bakanlık, 2021-2023 yılları arasında yapılan özel yat ve tekne satışlarında ciddi vergi kaçaklarını tespit etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lüks harcamalar yapan, yüksek gelirli ancak buna uygun vergi beyan etmeyen kişileri sıkı takibe aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, özellikle turizm bölgelerinde gerçekleşen lüks yat ve tekne satışlarına yönelik incelemelerini derinleştirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yanı sıra uluslararası bilgi paylaşımıyla elde edilen veriler incelendi. Yapılan bu çapraz kontrol sonucu, 2021-2023 yılları arasında gerçekleştirilen satışlarda önemli miktarda vergi kaybı belirlendi.

45 BİN YAT VE TEKNE SATIŞI DENETİMDE

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 yıllık süreçte 45 binin üzerinde lüks yat ve tekne satışı yapıldığını ortaya koydu. Bu satışların sigorta ve kasko değerlerini inceleyen yetkililer, çoğu satışın beyan edilen bedelin altında gösterildiğini saptadı. 15 bin kişi ve 1527 şirketin satış fiyatlarıyla beyan edilen değerler arasındaki büyük farklar, 1,4 milyar liralık vergi kaybını gündeme getirdi.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Az vergi ödeyen çok kazananların kapısını çalmaya devam edeceğiz. Sektörel denetimlerimizi yoğunlaştırarak, kayıt dışı kazançların üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceğiz. Vergi adaletini sağlamaya yönelik çalışmalarımızda hız kesmeyeceğiz” dedi.

YENİ DENETİM YÖNTEMLERİ GELİYOR

Bakan Şimşek, ayrıca yeni denetim yöntemlerinin de devreye alınacağını belirtti. “Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz, vergi kayıplarını engellemek için devam edecek. Saha denetimlerini daha etkin hale getirerek, düşük vergi beyan eden mükellefleri izlemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.