Maymun çiçeği virüsü para piyasasını sardı: Aşı üreticilerinin hisse fiyatları yükseliyor

Maymun çiçeği virüsü para piyasasını sardı: Aşı üreticilerinin hisse fiyatları yükseliyor
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği salgınını halk sağlığı acil durumu olarak ilan etti. Virüse ilişkin gelişmeler, para piyasasını etkileyerek sağlık ve ilaç sektöründeki birçok şirketin hisse değerlerinde önemli bir artışa neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tarafından "küresel sağlık acil durumu" ilan edilen maymun çiçeği (mpox) virüsü Orta Afrika'da hızla yayılıyor. Şu ana kadar bildirilen 14 binden fazla vakada 524 kişi hayatını kaybetti.

Virüse yönelik endişeler, para piyasasında aşı talebinin artacağı beklentisini güçlendirerek aşı üreticisi şirketlerin hisselerine yansıdı.

HİSSE DEĞERLERİ YÜKSELİYOR

Danimarka merkezli aşı geliştiricisi Bavarian Nordic’in, maymun çiçeği aşısı JYNNEOS'un onaylamasının ardından hisse değerinde %17,6 oranında bir artış yaşandı.

Şirket, önümüzdeki yılın sonuna kadar Afrika için yaklaşık 10 milyon doz aşı üretme kapasitesine sahip olduğunu ve şu anda 300.000 doz aşının sevkiyata hazır olduğunu duyurmuştu.

Yeni Projesfsgrh

Çinli virüs tespit kiti üreticisi Shanghai ZJ Bio-Tech'in hisseleri de yüzde 7,91 artarken, Japon tıbbi araçlar tedarikçisi Precision System Science'ın hisseleri %5,28 yükseldi.

Fd Pyy Pw X0 A Y Y Pq W

Bu trendden destek gören diğer ilaç şirketleri arasında AstraZeneca ve Novo Nordisk de bulunuyor. AstraZeneca'nın hisseleri yüzde 1,36, Novo Nordisk'in hisseleri ise yüzde 2,34 arttı.

F Bf D K Ks Vk Agqw Y9

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.