Merkez Bankası açıkladı: Enflasyon beklentilerinde sert düşüş!

Merkez Bankası açıkladı: Enflasyon beklentilerinde sert düşüş!
TCMB anket sonuçlarına göre, yıllık enflasyon beklentilerinde kayda değer bir düşüş yaşandı. Piyasa katılımcıları, reel sektör ve hanehalkı için enflasyon beklentileri geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı "Sektörel Enflasyon Beklentileri" anket sonuçlarına göre, hanehalkı, reel sektör ve piyasa katılımcılarının yıllık enflasyon beklentilerinde belirgin bir düşüş gözlemlendi.

Hanehalkının enflasyon beklentileri, önceki aya göre 1,5 puan azalarak yüzde 71,6'ya gerilerken, piyasa katılımcıları için beklentiler 1,2 puanlık bir azalışla yüzde 27,5’e düştü. Reel sektör ise beklentilerinde 2,7 puanlık bir düşüşle yüzde 51,1 seviyesine geriledi.

GELECEK 12 AYDA ENFLASYON DÜŞECEK Mİ?

TCMB tarafından yapılan ankete göre, önümüzdeki 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğine dair beklenti de yükseldi. Hanehalkı içinde bu beklenti, bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak yüzde 29 seviyesine indi.

Ankette yer alan tahminler, piyasa katılımcıları, reel sektör ve hanehalkının 12 ay sonrası yıllık tüketici enflasyonu beklentilerini içeriyor ve bu veriler TCMB'nin "Piyasa Katılımcıları Anketi", "İktisadi Yönelim Anketi" ve Türkiye İstatistik Kurumu iş birliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonucunda derleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.