Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve: 2,8 milyar dolar artarak rekor tazeledi

Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve: 2,8 milyar dolar artarak rekor tazeledi
TCMB rezervleri geçen hafta yaklaşık 2,8 milyar dolar artarak rekor kırdı. Net uluslararası rezervlerin ise Temmuz 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye, 51,9 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 20 Eylül itibarıyla sona eren haftada yaklaşık 2,8 milyar dolar yükseldi. Foreks Haber'in TCMB verilerine dayandırdığı hesaplamalara göre, 13 Eylül'de 153,6 milyar dolar olan rezervler, 20 Eylül'de 156,4 milyar dolara ulaştı.

Böylece, Temmuz ayında görülen zirveyi aşarak tarihi en yüksek seviyeye çıkmış oldu. Rezervlerde daha önce yaşanan 3 haftalık düşüş, son iki haftada toparlandı.

NET REZERVLER 51,9 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e’ye yaptığı hesaplamalara göre, net uluslararası rezervlerin 3,1 milyar dolar artarak 51,9 milyar dolara çıkması öngörülüyor. 13 Eylül haftasında Merkez’in net uluslararası rezervleri 48,78 milyar dolar seviyesindeydi.

Swap hariç net rezervlerde de artış gözlemlenerek, 26,5 milyar dolardan 29,1 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.TCMB’nin resmi rezerv rakamları ise perşembe günü saat 14.30'da açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.