Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! UTTS 2024 fiyatları açıklandı

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! UTTS 2024 fiyatları açıklandı
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için 2024 yılına ait fiyatlar açıklandı. Bu yıl UTTS birim fiyatı, araç başına 1810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Montaj hizmet bedeli de bu fiyata dahil olacak.

Araç sahipleri için kritik öneme sahip olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) birim fiyatları resmen duyuruldu. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, bir araç için KDV hariç 1810 TL olarak açıklandı. Bu tutara yetkili firmalar tarafından yapılacak montaj hizmeti de dahil edilecek.

Turpak Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol, UTTS sisteminin kurulumu için Türkiye genelinde 81 ilde, 200 sabit ve 50 mobil ekiple hizmet vermeye hazır olduklarını belirtti. "25 yılın getirdiği güçlü altyapı ve bilgi birikimi ile bizler de Türkiye genelinde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemleri (UTTS) montaj, servis ve çağrı merkezi hizmetlerini sunmak üzere 81 vilayette 200 sabit ve 50 mobil ekiple tüm hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

BU YIL GEÇERLİ OLUCAK

Yıl boyunca geçerli olacak bu fiyatlar, ilerleyen yıllarda TÜİK'in açıkladığı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncellenecek ve her yılın başında yeni fiyatlar uygulanacak. Ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Yıl sonuna kadar ticari araç sahiplerinin yakıt harcamalarını gider olarak gösterebilmek için araçlarına UTTS sistemi taktırmaları zorunlu hale getirildi. TTB temini ve diğer detaylı bilgilere Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinden ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.