MINI Countryman'da şaşırtan indirim! Bayi fiyatı liste fiyatından 590 bin TL ucuz

MINI Countryman'da şaşırtan indirim! Bayi fiyatı liste fiyatından 590 bin TL ucuz
Mini'nin elektrikli modeli Countryman'da dev indirim başladı. Bayi liste fiyatının 590 bin TL altında satılacak. İşte tüm detaylar...

Elektrikli otomobil piyasasına atılan Mini'den Countryman modeli geçtiğimiz dönemlerde satışa çıkmıştı. Türkiye'de yüksek fiyata satılan modele dev indirim geldi. Liste fiyatının 590 bin TL altına düşmesi, otomobil piyasasında yankı oluşturdu. İşte indirim sonrası detaylar...

BAYİLERDE DEV İNDİRİM

Elektrikli araç pazarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Yeni nesil MINI Countryman E, Türkiye'de satışa sunuldu ve bayi fiyatı, liste fiyatının tam 590 bin TL altında belirlendi.

Borusan Otomotiv tarafından açıklanan resmi liste fiyatı 2.490.538 TL olan MINI Countryman E, bayilerde 1.900.000 TL'ye satılıyor. Bu büyük fiyat farkının nedeni, aracın ÖTV dilimindeki kritik bir noktada bulunması.

P90240578 High Res

YÜZDE 10'LUK ÖTV DİLİMİNE GİRDİ

Aracın vergisiz fiyatı, %10'luk ÖTV diliminin biraz üzerinde. Borusan Otomotiv, kurdaki dalgalanmalar nedeniyle liste fiyatını yüksek tutarken, bayiler kârlarından feragat ederek aracı %10'luk ÖTV dilimine sokabildi.

Bu durum, MINI Countryman E'yi elektrikli araç pazarında oldukça cazip bir seçenek haline getiriyor. Ancak, kurlardaki olası bir artış, aracın tekrar %40'lık ÖTV dilimine girmesine ve fiyatının yükselmesine neden olabilir.

P90240570 High Res

AYLIK 300 TANE SATMAYI HEDEFLİYOR

MINI bayileri, bu avantajlı fiyatlarla aylık 250-300 adet elektrikli Countryman satışı hedefliyor. Ancak, ÖTV dilimindeki belirsizlik, bu hedefin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda soru işaretleri oluşturuyor.

Bu durum, Türkiye'deki çarpık ÖTV sisteminin otomotiv sektöründeki etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.