O emtiaya para yatıran yaşadı! Boğa sezonu başlıyor

O emtiaya para yatıran yaşadı! Boğa sezonu başlıyor
Kripto Paralarda Yükseliş Dönemi: Bitcoin Yatırımcıları İçin Önemli Uyarılar. Boğa Sezonu başlıyor! Hazır olun

Milyonlarca yatırımcı, varlıklarını değerlendirmek amacıyla çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde dikkat çeken yatırım araçlarından biri de kripto paralar oldu. Bitcoin, son bir yılda yüzde 120’nin üzerinde kazanç sağlayarak yatırımcıların ilgisini çekti. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, kripto paralar hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin 71 Bin Dolar Seviyesinde

Ocak ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF’sini onayladığını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Bitcoin, üç aylık süreçte rekor seviyeye ulaşarak 69 bin doları aşmış ve 73 bin dolara kadar yükselmişti. Ancak bu yükselişin ardından ani düşüşler de yaşandı ve birçok yatırımcı varlıklarının değerini kaybetti. Şu anda Bitcoin, 71 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kripto Paralarda Yükseliş Sezonu Başlıyor

Kripto paralarda “boğa sezonu” olarak adlandırılan ve üretim hızının düşeceği ‘Halving’ dönemine girildi. Bu dönemde Bitcoin ve diğer coinlerin arzında azalma olacağı için, önümüzdeki bir yıl içinde rekor yükselişler bekleniyor.

Tuna Kaya: Bitcoin Rekor Kıracak

Ekonomist Tuna Kaya, kripto paralarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Kaya, “Yaz aylarında olası düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeliyiz. Ağustos ayı itibariyle piyasada daha canlı bir yükseliş bekliyorum. ABD seçimlerine kadar Bitcoin’in haftalık grafik üzerinde yaptığım Fibonacci analizine göre, Bitcoin’in yeniden 69 bin doların üzerine çıkacağını öngörüyorum. 69 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin’in ilk hedefi 83 bin dolar olacak ve yıl sonu itibariyle 122 bin dolar seviyesine ulaşmasını bekliyorum,” dedi.

“Al ve Sabırla Bekle”

Kaya, yatırımcılara sabırlı olmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Kaygıya kapılmayın, önümüz aydınlık. Genel yükseliş trendinin 2025 yılı ortalarına kadar devam edeceğini düşünüyorum. Sabırlı olun, varlıklarınızı tutun ve yüksek kaldıraçlardan uzak durun. Tuzaklara düşmeyin, varlıklarınızı bu şekilde heba etmeyin. Varlığı alıp tutun ve sabırla bekleyin,” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.