Otogaz'a dev zam! Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak

Otogaz'a dev zam! Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak
Akaryakıtta son zamların ardından bir zam da otogaza (LPG) geldi. Yeni fiyat tarifesi bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. İşte güncel fiyat listesi...

Akaryakıta gelen son zamlara bir yenisi daha geldi. Otogaza bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 75 kuruş zam uygulanacak. Zammın ardından İstanbul ve Ankara’da otogazın litre fiyatı ortalama 21,95 TL’ye yükselecek.

İSTANBUL VE ANKARA'DA GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

Bu artışla birlikte otogazın litre fiyatı İstanbul ve Ankara'da yaklaşık 21,95 TL olacak. Benzin ve motorine de daha önce yapılan zamlarla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42,39 TL, motorinin litre fiyatı ise 42,47 TL seviyesine çıkmıştı. Ankara'da benzinin litre fiyatı 43,37 TL, motorinin litre fiyatı ise 43,48 TL olarak güncellenmişti. İzmir'de ise benzinin litre fiyatı 43,63 TL, motorinin litre fiyatı 43,87 TL olarak belirlenmişti.

ÖTV'DEKİ ARTIŞ DA ETKİLEYECEK

3 Temmuz'da ÖTV'deki artış da akaryakıt fiyatlarına yansıyacak.

Haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, benzinde 2,06 TL, motorinde 1,93 TL'lik ÖTV artışı bekleniyor. KDV oranındaki yüzde 20'lik artış da eklendiğinde, vergi yükü benzinde 2,47 TL, motorinde 2,32 TL seviyesine ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.