Otomotiv sektöründe 7 Temmuz alarmı: Satışlar liste fiyatının altına geriledi!

Otomotiv sektöründe 7 Temmuz alarmı: Satışlar liste fiyatının altına geriledi!
Avrupa Birliği'nin 'Genel Güvenlik Yönetmeliği' kapsamında GSR tescili olmayan sıfır araçların 7 Temmuz'dan itibaren satışına izin verilmeyecek. Bu nedenle otomobil markalarından peş peşe kampanyalar gelmeye başladı.

Avrupa Birliği'nin 'Genel Güvenlik Yönetmeliği' kapsamında GSR tescili olmayan sıfır araçların 7 Temmuz'dan itibaren satışına izin verilmeyecek.

Bu duyurunun ardından, bayilerden otomobil satışlarına indirim kampanyaları geldi. Otomotiv pazarında fiyatların dengelenmesi sonrası bazı bayiler liste fiyatının altında satış yapmaya başladı. İndirim oranları ise yüzde 20'yi buldu. Öte yandan bazı sıfır araçların 7 Temmuz'dan itibaren satışına izin verilmeyeceği dikkat çekti.

SIFIR ARAÇ SATIŞLARINDA İNDİRİM DALGASI 

Sıfır araçlarda 100-300 bin liraya kadar indirim uygulayan markalar olduğu görülüyor. Diğer yandan nakit indiriminin yanı sıra markaların finansman kampanyaları da sürüyor.

ÇEŞİTLİ KAMPANYALAR GÜNDEMDE

Son gelişmelerin ardından, birçok otomotiv markası sıfır otomobilde kredi, takas desteği ve nakit indirim gibi kampanyalara başladı. Bazı bayilerin liste fiyatının da altında satış yaptığı, kampanyalarda indirim oranının yüzde 20'yi bulduğu belirtiliyor.

İKİNCİ EL PİYASASINDA FİYATLAR ARTIYOR

İkinci el araç piyasasında da hareketlilik gözlemleniyor. Günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz eden Indicata'nın raporuna göre, Nisan ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,73 arttı. Bu durum, ikinci el piyasasındaki dengelenmeye işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.