Rekabet Kurulu onay verdi: Getir'de yeni dönem başlıyor

Rekabet Kurulu onay verdi: Getir'de yeni dönem başlıyor
Rekabet Kurulu’ndan gelen onayla birlikte, teslimat sektörünün öncülerinden Getir’de yepyeni bir dönem başlıyor. Haziran ayında aldığı 250 milyon dolarlık yatırımla dikkat çeken şirket, bu yatırımı stratejik bir yeniden yapılanma süreciyle taçlandırdı.

Rekabet Kurulu, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine resmen onay verdi. Bu adım, Getir’in büyüme stratejisinde önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

ŞİRKET İKİ AYRI GRUBA AYRILDI

Getir, aldığı yatırımın ardından iki ayrı gruba ayrılarak operasyonlarını daha verimli hale getirdi. İlk grup, Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı işine odaklanırken, ikinci grup e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect gibi uluslararası faaliyetleri yürütmeye devam edecek.

MUBADALA ÇOĞUNLUK HİSSESİNE SAHİP

Getir’in mevcut yatırımcılarından Mubadala Investment Company, bu süreçte şirkete ek sermaye sağlayarak Türkiye operasyonlarındaki online market ve yemek teslimat hizmetlerinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.