Rusya'dan 'uluslararası ödeme' hamlesi: Kripto para sistemine geçiliyor

Rusya'dan 'uluslararası ödeme' hamlesi: Kripto para sistemine geçiliyor
Rusya’nın Batılı ülkelerle olan ticari ilişkisi, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sonrası durma sürecine girdi. Ülke, bu sorunu uluslararası ödemelerde kripto para işlemlerinin kullanılmasının önünü açan bir düzenlemeyle aşmaya çalışıyor.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Batı'nın mali yaptırımlarıyla yüzleşen Rusya'nın ticari ortaklarıyla olan işlemleri kritik oranlarda yavaşladı.

Rusya, uluslararası ticaret için kripto para birimini kullanarak küresel güçlerle uyum sağlamak amacıyla yeni bir kripto ödeme altyapısını gündeme taşıyor. Bu hamle, 23 Temmuz'da gözden geçirilmesi planlanan kripto para birimi mevzuatına yönelik parlamento oylamasından önce geldi.

ÜLKEDEKİ ÖDEMELERDE KRİPTO YASAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki ödemelerde kripto para biriminin kullanımını yasaklayan bir yasayı imzalamıştı. Ülke ayrıca kripto para borsalarının dahili operasyonlarını da yasaklamayı planlıyor. Birçok ülke, özellikle yaptırımları aşmanın bir yolu olarak, uluslararası ticaret için kripto para birimlerini zaten benimsedi.

Thumbs B C B97802Df9F0288Cae685D4F2063Cf883

ULUSLARASI ÖDEMELERDE GEÇERLİ OLACAK

Onaylandığı takdirde, yeni mevzuatın Rusya'nın ülke içinde kripto ticaretine yönelik mevcut yasağını değiştirmesi beklenmiyor. Bunun yerine, düzenlemenin sadece uluslararası ödemeleri kapsaması bekleniyor.

Rusya'nın yeni girişimi, kripto para birimlerine yönelik tutumunda potansiyel bir değişikliğin sinyalini veriyor. Uluslararası yaptırımlarla boğuşan bir ülkede önerilen yasa, Rusya ekonomisiyle uluslararası ticareti kolaylaştırmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.