Seçim değil geçim zamanı!

Seçim değil geçim zamanı!
Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı,başta asgari ücretliler olmak üzere tüm çalışanları olumsuz etkiliyor. 31 Mart seçimleri sonrası gerçek gündemine dönen Türkiye'de milyonlarca işçi, memur ve emeklinin beklentisi ekonomik koşulların iyileştirilmesi. Bu kapsamda siyasi partiler de 'seçim değil, geçim zamanı' vurgusu yaptılar. İşte detaylar...

Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, milyonlarca esnaf, memur, işçi ve hatta emekliyi ekonomik kıskacın pençesine itiyor.

31 Mart seçimleri sonrası gerçek gündemi olan 'geçim'  meselesine dönen Türkiye'de başta asgari ücretliler olmak üzere milyonlarca çalışan ekonomik gidişattan rahatsız.

ASGARİYE TEMMUZ'DA ZAM YOK

Geçtiğimiz Ocak ayında asgari ücretliye yapılan zamla en düşük maaş 17 bin 2 lira olarak ilan edilmişti ancak yılbaşından bu yana art arda gelen zamlar, asgari maaşı da eritti. Esnaf da kepenk açmakta zorlanıyor. Beklentiler, milyonlarca asgari ücretlinin maaşının iyileştirilmesi yönünde olsa da  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz'da ikinci bir zam yapılmayacağını ifade etmişti. Bu açıklamalar üzerine toplumun ve muhalefetin tepkisi sürüyor.

YRP'DEN ANLAMLI ETKİNLİK

Türkiye'de, kepenk indiren esnaf sayısının, dükkan açan kişi sayısına oranla arttığı bir dönemde Yeniden Refah Partisi'nden anlamlı bir etkinlik geldi. YRP Ümraniye Gençlik Kolları geçtiğimiz gün, ilçede sabahın ilk ışıklarında esnaf ziyareti yaparak 'siftah zarfları' dağıttı. Son yıllarda siftah yapmakta dahi zorlanan esnafın, zor günlerinde manevi karşılığı daha büyük olan bir ilgiyle karşılanması memnuniyet yarattı.

Yeni Proje Sdxj

'GEÇİM' VURGUSU 

Gelişen ekonomik koşullar doğrultusunda 'seçim değil geçim zamanı' diyen partililer, esnafın ve yoksul kesimlerin durumuna dikkat çekmeye devam ediyor.

Yeni Proje 33

Öte yandan, muhalefetin 26 Mayıs'ta Ankara'da başta emekliler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine kulak vermek için büyük bir miting düzenlemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.