Selçuk Geçer uyardı: 'Öyle bir çarpmaya çalışıyorlar ki'

Selçuk Geçer uyardı: 'Öyle bir çarpmaya çalışıyorlar ki'
Yatırımcılar yeni yatırım araçları ararken ünlü ekonomistten uyarı geldi. Aman dikkat! Selçuk Geçer "Öyle bir çarpmaya çalışıyorlar ki" diyerek uyardı...

Yatırımcılar, varlıklarını artırma hedefiyle farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde dikkat çeken yatırım araçları arasında rekor yükselişiyle mevduat faizleri ve borsa ön plana çıktı. Ancak bu yükselişin ardından ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıları uyararak önemli açıklamalarda bulundu.

DOLAR/TL'DE DURGUNLUK

Merkez Bankası, enflasyon ve kur ile mücadele amacıyla gerçekleştirdiği faiz artışlarını son üç aydır rekor seviyelerde tutmaya devam ediyor. Faiz oranları yüzde 50 seviyesine kadar çıkarken, Dolar/TL kuru bu faiz artışının etkisiyle 32,2 seviyesinde durgunluk gösteriyor. Dolar/TL'deki bu durgunluk, TL varlıklarına olan ilgiyi artırıyor.

MEVDUAT FAİZLERİNE YOĞUN İLGİ

Faiz artışlarının ardından mevduat faizleri yüzde 60 bandına kadar yükseldi. Tarihi zirveye ulaşan mevduat faizlerine olan ilgi, son dönemlerde büyük bir artış gösterdi. Birçok yatırımcı, elindeki varlıkları mevduata yönlendirmeye başladı.

SELÇUK GEÇER'DEN KRİTİK UYARI

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, mevduat faizlerinin TL karşısında yıl sonuna kadar değer kaybettireceği konusunda yatırımcıları uyardı. Geçer, mevduatta yüzde 42 faiz verilmesini eleştirerek şunları söyledi: “Sanki o parayı da bugün cebinize koyuyormuş gibi davranıyorlar. Halbuki alakası yok yani yüzde 42 faiz veriyorsa, sana bir yıl bekletiyor. Bir yıl sonra TL'nin değer kaybı öyle ya da böyle yüzde 60'ın üzerinde oluyor. Sen en az yüzde 120 zarar ediyorsun. Şu anda küçük yatırımcıyı çaktırmadan öyle bir çarpmaya çalışıyorlar ki zaten ona kızıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.