Selçuk Geçer’den dolar için yeni seviye! Dikkat

Selçuk Geçer’den dolar için yeni seviye! Dikkat
Vatandaşların en önemli yatırım araçlarından biri olan dolar hakkında ekonomist Selçuk Geçer’den çarpıcı bir iddia geldi

 Ünlü ekonomist, hükümetin yeni dolar planını açıkladı ve elinde dolar bulunduranları uyardı.

Selçuk Geçer, bankalardaki döviz hesaplarına vergi getirileceği yönündeki kulis haberlerini duyurarak, bu uygulamanın dolar sahiplerini nasıl etkileyeceğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son yıllarda Türk Lirası’nın değer kaybını önlemeye yönelik hamlelerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirten Geçer, bankalardaki döviz hesaplarına getirilecek verginin ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Geçer, bu vergi uygulamasının daha önce yapılan hatalar gibi kayıt dışılığı artırabileceğini ve insanların paralarını bankalardan çekerek yastık altında saklamaya yönelebileceğini söyledi. Bu durumun, dövizin bankalar arasında ve serbest piyasada farklı fiyatlarda işlem görmesine yol açabileceğini belirtti. Dövizin Kapalıçarşı’da daha yüksek fiyatlandırılabileceğini ve bankaların dövizi elde etmek için daha yüksek fiyatlar teklif edebileceğini ifade eden Geçer, böyle bir vergi uygulamasının piyasalarda makasın açılmasına neden olabileceği konusunda uyardı.

Ayrıca, döviz hesaplarına ek vergi getirilmesi iddialarıyla birlikte, daha önce ekonomist Atilla Yeşilada tarafından dile getirilen “sıradaki adım döviz mevduatlarını dondurmak” konusunun da yeniden gündeme geldiğini belirtti. Vergilerde yapılan artışlar ve emekli maaşlarındaki düzenlemelerle birlikte bu iddiaların “kemer sıkma” politikalarının başlangıcı olarak yorumlandığını söyledi.

Geçer, vergi getirilmesi ve döviz mevduatlarının sınırlanması gibi adımların, döviz sahiplerini etkileyerek piyasalarda devalüasyon baskılarını artırabileceğini belirtti. Bu durumun ekonomide daha fazla belirsizlik yaratabileceğini ve vatandaşların tedirginliğini artırabileceğini vurguladı.

Not: Bu makalede yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.