Sigara zammından önce stok yapmak isteyenlere kötü haber! Kapı kapı sigara soracaksınız

Sigara zammından önce stok yapmak isteyenlere kötü haber! Kapı kapı sigara soracaksınız
Beklenen sigarı zamlarından daha az etkilenmek için stok yapanlara kötü haber! Sınırlama getirildi, istediğiniz gibi sigara alamayacaksınız...

Nisan ve mayıs aylarında yapılan zamların ardından, temmuz ayında sigara fiyatlarına yeni bir zam daha bekleniyor. 3 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon verileri ile ÖTV artış oranı da netleşecek. Zamların fiyatlara yansımasıyla temmuz ayında en düşük sigara fiyatının 66 TL olacağı öngörülüyor. Sigara fiyatlarının markalara göre 10-15 TL arasında artması bekleniyor. 

SATIŞLARA KISITLAMA GELİYOR 

ÖTV zammı haberlerinin artmasıyla birlikte, tüketicilerin zamdan önce sigara stokladığı görüldü. Bu durum, tekel bayileri ve marketlerde yoğunluğa yol açtı. Özellikle karton sigara satışında talep artışının yaşanmasıyla birlikte, sigara firmaları satışlara kısıtlama getirme kararı aldı. 

TÜRKİYE TEKEL BAYİLERİ PLATFORMU'NDAN AÇIKLAMA 

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Firmalar sigara satışını kısıtladı, karton alma şansınız biraz düşük. Sigaraya iyi bir zam geliyor." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.