SPK'dan yeşil ışık: İki şirketin daha halka arzı onaylandı

SPK'dan yeşil ışık: İki şirketin daha halka arzı onaylandı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa'ya iki şirketin daha ilk halka arz başvurularını kabul etti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), haftalık bülteninde bazı şirketlerin halka arz ve sermaye artırımı başvurularını onayladığını duyurdu. SPK, Kıraç Galvaniz Telekomünikasyon Metal Makine İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay başına 24 lira ve Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'nin pay başına 35 lira bedelle ilk halka arz başvurularını kabul etti.


Bunun yanı sıra, Akdeniz Yatırım Holding AŞ'nin 124 milyon 95 bin lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı onaylanırken, SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 37 milyar 870 milyon 98 bin 826,70 lira, Coca-Cola İçecek AŞ'nin 2 milyar 543 milyon 707 bin lira, Hedef Holding AŞ'nin 1 milyar 500 milyon lira ve Global Menkul Değerler AŞ'nin 78 milyon lira bedelsiz sermaye artırımı başvuruları da onaylandı.

İHRAÇ BAŞVURULARI ONAYLANDI 

SPK ayrıca, Aktif Yatırım Bankası AŞ'nin 18 milyar 500 milyon lira, QNB Finansbank AŞ'nin 35 milyar lira, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'nin 7 milyar lira, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 5 milyar lira, Hedef Holding AŞ'nin 1 milyar lira, DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar 500 milyon lira, Turknet İletişim Hizmetleri AŞ'nin 100 milyon lira ve Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı.

Ek olarak, Bereket Varlık Kiralama AŞ'nin 20 milyar liralık yönetim sözleşmesine ve alım-satıma dayalı kira sertifikası ihracı ile ZKB Varlık Kiralama AŞ'nin 1 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvuruları da kabul edildi.

Son olarak, SPK, Ral Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, Allbatross Portföy Yönetimi AŞ'nin Dördüncü ve Beşinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonları, Fiba Portföy Yönetimi AŞ'nin İkinci ve Üçüncü Girişim Sermayesi Yatırım Fonları, Aktif Portföy Yönetimi AŞ'nin Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu ve Hedef Portföy Yönetimi AŞ'nin Fon Sepeti Şemsiye Fonu’nun kuruluşlarına izin verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.