Tapu harçlarına yeni düzenleme yolda: Kayıt dışılık giderilecek

Tapu harçlarına yeni düzenleme yolda: Kayıt dışılık giderilecek
AK Parti hükümeti, gayrimenkul alım-satımında tapu harçlarını düşürmek ve kayıt dışılığı önlemek amacıyla bir yasa teklifi hazırlıyor. Bu düzenlemeyle, tapu harç oranları indirilecek ve gayrimenkullerin gerçek değerleri üzerinden işlem yapılacak.

AK Parti'nin ekonomi kurmayları yeni ekonomi paketi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu düzenleme kapsamında, alıcı ve satıcıdan alınan tapu harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Sabah'ta yer alan bilgilere göre, ne kadar bir indirim olacağı ise yapılacak etki analizleri sonrasında netlik kazanacak. Ayrıca, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden işlem yapılmasını sağlayacak bir sistemin kurulması da hedefleniyor.

Mevcut sistemde alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 oranında alınan tapu harçları, toplamda yüzde 4'e ulaşıyor. Bu oran, belediyelerin belirlediği beyan değeri üzerinden hesaplanıyor, ancak gayrimenkulün gerçek piyasa değeriyle arasında ciddi farklar bulunuyor.

İSTİHDAMDA YENİ TEŞVİKLER GELİYOR

Yeni ekonomik pakette, vergilerde artış olmayacağı belirtiliyor, ancak kayıt dışı faaliyetlerle etkin mücadele yapılacak. İstihdama ilişkin teşvikler yeniden gözden geçirilecek ve istihdam artışına katkı sağlamayan muafiyetler kaldırılacak.

CEZALAR SIKILAŞTIRILACAK

Gayrimenkuller üzerinden elde edilen gelirlerin gerçek değer üzerinden vergilendirilmesi sağlanacak. Ayrıca, sermaye piyasalarında oluşan fiyatları bozan eylemlere karşı adli ve idari cezalar arttırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.