Temmuz'da 'zam' beklentisi: Asgari ücret ve emekli maaşı artacak mı?

Temmuz'da 'zam' beklentisi: Asgari ücret ve emekli maaşı artacak mı?
Türkiye'de artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon, milyonlarca memur, asgari ücretli ve emeklinin cebini zorlarken temmuz'da maaşlara ara zammın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, asgari ücrete ara zam gelecek mi? Mevcut enflasyona göre SSK ve BAĞ-KUR'lular ara zamdan ne kadar faydalanabilecek? Detaylar haberimizde...

Türkiye'de seyreden yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı milyonlarca çalışanın cebini zorlarken, Temmuz 2024'te asgari ücrete 'ara zam' yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

BAKAN GÜNDEMİMİZDE YOK DEMİŞTİ

Milyonların merakla beklediği asgari ücrete ara zam konusu, 17 Nisan'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlık Bakanı Vedat Işıkhan'a sorulmuş, Işıkhan, ''gündemimizde yok'' yanıtını vermişti. Ancak aradan geçen bir buçuk ay içinde Türkiye'de giyimden, gıdaya, otoyollardan köprülere kadar pek çok alanda zam geldi. Bu durum, asgari ücret ve emekli maaşlarına zammı yeniden gündeme getirdi.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM BEKLENTİSİ

Ülkemizde 10 bin lira seviyesinde maaş ile geçinmeye çalışan emekliler de ara zam beklentisi içine girdi. Gündeme gelen konuyu Bakan Işıkhan, ''Şu an bunu konuşmak için erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim'' şeklinde yanıtlamıştı.

SSK VE BAĞ-KUR MAAŞI NE OLACAK?

Türkiye'de SSK ve BAĞ-KUR aylıklarında temmuz'da ne kadarlık bir artış yaşanacağı da merak ediliyor. Ülkemizde SSK ve BAĞ-KUR'luların emekli maaşlarında doğrudan enflasyon oranında artışa gidiliyor. Buna göre, dört aylık enflasyon için SSK ve BAĞ-KUR'lular için zam oranının yüzde 18,72 olarak yapılması kesinleşti. İlk altı aylık enflasyon Merkez Bankası'nın tahminini doğrular ise SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılacak. Şayet enflasyon piyasa katılımcılarının tahminiyle örtüşür ise zam oranı yüzde 25,4 olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.