Tesla kullanıcıları dikkat! Yazılım hatası nedeniyle milyonlarca araç geri çağrılıyor

Tesla kullanıcıları dikkat! Yazılım hatası nedeniyle milyonlarca araç geri çağrılıyor
ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, bazı araçlarda kaput kapağının açık kaldığını algılayamayan bir yazılım sorunu nedeniyle 1,8 milyon aracını geri çağıracağını duyurdu.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, kaput kapağının açık kalmasını algılayamayan bir yazılım hatası meydana geldiğini duyurdu. Şirket, ABD genelinde 1,8 milyon aracı geri çağırma kararı aldı.

G L3 H Qh F Xc A A U D Nx-1

ETKİ ALANI: MODEL 3, MODEL S, MODEL X VE MODEL Y

ABD kara yolu güvenliğinden sorumlu düzenleyici kurumu NHTSA, geri çağırma kararına ilişkin açıklama yaptı. Karar, 2021-2024 yılları arasında üretilen Model 3, Model S, Model X ve 2020-2024 yılları arasında üretilen Model Y araçlarını kapsıyor.

Sm Kqxmp

NHTSA, yazılım sorununun, kaputun tamamen açılarak sürücünün önündeki yolu görmesini engelleyebileceğini ve bu durumun ciddi trafik kazalarına yol açabileceğini belirtti.

G A N X Ww8 Wg A Alju C

Tesla, 2 Şubat'ta ikaz lambalarındaki yanlış yazı tipi boyutu nedeniyle ABD'deki yaklaşık 2,2 milyon aracı çağırmıştı. Ayrıca geçen ay ön cam silecekleri ve dış kaplama parçalarıyla ilgili sorunlardan dolayı ülkedeki çoğu Cybertruck'ı geri çağırdığını açıklamıştı.

TESLA'DAN ÇÖZÜM: YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAYINLANDI

Tesla, söz konusu sorunu çözmek için hızlıca harekete geçti ve bir yazılım güncellemesi yayınladı. Araç sahipleri, Tesla servis merkezlerinden ya da uzaktan yazılım güncellemesiyle sorunu çözebilecekler. Tesla yetkilileri, müşterilerin en kısa sürede bu güncellemeyi yapmalarını tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.