Ticaret Bakanı Bolat: Yabancı şirket sayısı 5 binden 83 bine çıktı

Ticaret Bakanı Bolat: Yabancı şirket sayısı 5 binden 83 bine çıktı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’ye yapılan yatırımların 2002’den bu yana büyük bir artış gösterdiğini vurguladı. Bolat, 268,1 milyar dolarlık yatırımla birlikte, yabancı firma sayısı 5 binden 83 bine yükseldiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen "10. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı"na ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya, çok uluslu şirketlerin ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Türkiye'deki iş dünyası çatı kuruluşlarının katıldığını aktardı.

Bakan Bolat, 2002 yılına kadar Türkiye’ye sadece 15 milyar dolar doğrudan yatırım geldiğini belirtti. Ancak, 2003-2024 yılları arasında bu rakamın 268,1 milyar dolara çıktığını ifade etti. Yabancı sermayeli firma sayısının ise 5 binden 83 bine yükseldiğini açıklayan Bolat, Türkiye’nin ihracatının yaklaşık yüzde 31’inin uluslararası şirketler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN İHRACAT REKORLARI

Bolat, "2002’de 36,1 milyar dolar olan mal ihracatımız, 2023 yılında 255,6 milyar dolara çıkarak 7,1 kat artmıştır. 2002’de 14 milyar dolar olan hizmet ihracatımız ise 2023’te 106 milyar dolara ulaşmış ve küresel hizmet ihracatındaki payımız binde 8’den yüzde 1,35’e yükselmiştir" dedi. Öte yandan, uluslararası yatırımcıların Türkiye’de büyük bir potansiyel gördüğünü ve hükümetin yatırım, ihracat ve istihdam odaklı politikalarını kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti.

“YATIRIMIN YÜZYILI”

Ticaret Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda “Türkiye Yüzyılı”nı aynı zamanda “Yatırımın Yüzyılı” yapmayı hedeflediklerini belirtti. 10. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nın sonuçlarının Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağına olan inancını da dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.