Ticeret Bakanlığı duyurdu: Yurt dışından telefon getirecekler için kritik karar!

Ticeret Bakanlığı duyurdu: Yurt dışından telefon getirecekler için kritik karar!
Yurt dışından getirilen cep telefonları için Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme yapıldı. Hediyelik eşya statüsünde veya beyana aykırı şekilde yurda sokulan ikinci cep telefonlarının maktu vergileri ödenerek teslim edilmesi uygulaması kaldırıldı. Ticaret Bakanlığı, bu kararın vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla alındığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle birlikte, yurt dışından getirilen cep telefonlarında önemli değişiklikler yapıldı. Yolcu beraberinde yurda sokulan cep telefonlarıyla ilgili muafiyet fazlası uygulamasında değişiklik yapıldı.

Bu kapsamda, ikinci cep telefonlarının maktu vergileri ödenerek teslim edilmesi gerekecek. 

İMEİ KAYDI YAPILMADIĞI İÇİN KULLANIMI ENGELLENEMİYOR

Yolcu beraberinde hediyelik eşya statüsünde veya beyana aykırı şekilde yurda sokulan cep telefonlarının ise İMEİ kaydı yapılmadığı için kullanımının engellenemediği belirtildi. Bu nedenle bu kapsamdaki telefonların maktu vergileri ödenerek teslim edilmesi uygulamasının kaldırıldığı ifade edildi. 

KANUNA GÖRE BELİRLENEN SÜRE İÇİNDE GERİ ALINABİLİR

Yolcu tarafından tekrar yurt dışına çıkışında teslim alınmak istenmesi halinde, bu cep telefonlarının Gümrük Kanunu'nda belirtilen 3 aylık süre boyunca gümrük ambarlarında bekletilebileceği, ve süre içerisinde yolcunun tekrar yurt dışına çıkarken beraberinde teslim edilerek, iade edilebileceği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.