TMSF kayyum olarak yönetiyordu: HES Kablo satışa çıkarıldı

TMSF kayyum olarak yönetiyordu: HES Kablo satışa çıkarıldı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyum olarak yönettiği Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için satış ihalesine çıktığı belirtildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyum olarak yönettiği Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik şirketlerinin satış ihalesine çıktığını duyurdu.

TMSF'nin açıklamasına göre, Kayseri'deki iki fabrikasında yaklaşık 1.100 personelle üretim yapan HES Kablo, İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarını listelediği İSO 500 listesinde 91. sırada yer alıyor.

2023 yılında ihracat performansıyla dikkat çeken HES Kablo, Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği'nin hazırladığı İhracat Onur Listesi'nde Türkiye genelinde dördüncü, kablo kategorisinde ise birinci sıraya yerleşti. Türkiye'de geniş bir satış ağı bulunan HES Kablo, ülkenin kablo ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştiriyor ve ihracatının büyük bir kısmını Avrupa'ya yapıyor.

TMSF, 28 Ağustos 2024'te gerçekleştirilecek ihaleyle Hazine'ye ait payları satacak. Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için belirlenen muhammen bedel ise 22 milyar lira. İhaleyle ilgili ayrıntılı bilgiler TMSF'nin internet sitesinde yer alıyor. Yatırımcıların kapalı zarfla tekliflerini 26 Ağustos 2024'e kadar iletmeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.