Toyota'dan elektrikli hava taksisi atılımı! 500 milyon dolarlık yatırım yapıldı

Toyota'dan elektrikli hava taksisi atılımı! 500 milyon dolarlık yatırım yapıldı
Japon otomotiv devi Toyota, elektrikli hava taksi şirketi Joby Aviation'a 500 milyon dolarlık ek yatırım yaptığını duyurdu. Bu yeni yatırımla birlikte, Toyota'nın Joby'ye yaptığı toplam yatırım miktarı 894 milyon dolara ulaştı.

Joby Aviation, Toyota ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda geliştirdiği elektrikli hava taksisini New York'ta sergilemeye başladı. Şirket, Uber benzeri hava taksi filoları oluşturma üzerine yoğunlaşan ve hızla büyüyen bir grup şirket arasında yer alıyor.

Joby'nin kurucusu ve CEO'su JoeBen Bevirt, “Bugünkü yatırım, şirketlerimiz arasındaki yaklaşık yedi yıllık işbirliğinin üzerine inşa edildi. Toyota'nın sağladığı bilgi ve destek, Joby'nin başarısında önemli bir rol oynadı. Hava yolculuğunun geleceğine dair ortak vizyonumuzu hayata geçirirken, ilişkimizi derinleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Joby Aviation, yakın zamanda Kaliforniya'daki Marina'da pilot üretim hattında üçüncü uçağını tamamladı. Şirket, ayrıca eyalette üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak daha büyük bir tesisin inşaatına da başladı. Toyota mühendisleri, Joby'nin Kaliforniya ekibiyle sıkı bir iş birliği içerisinde çalışıyor. 2023 yılında, Toyota'nın Joby'nin uçak üretimi için kritik güç aktarma organları ve çalıştırma bileşenleri sağlaması amacıyla uzun vadeli bir anlaşma imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.