Tuna Kaya’dan paranızı 10’a katlayacak yatırım önerisi

Tuna Kaya’dan paranızı 10’a katlayacak yatırım önerisi
Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara ‘alın’ tavsiyesinde bulunarak dikkat çekici öngörülerde bulundu.

Yatırımcılar, ellerindeki varlıkları değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, mevduat faizi, borsa ve bitcoin, yatırımcıların tercih ettiği başlıca enstrümanlar arasında yer alıyor.

BORSA VE MEVDUAT FAİZLERİNDE HAREKETLİLİK

Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla birlikte faiz oranları yüzde 50 seviyesine kadar çıktı. Bu gelişmeyle birlikte mevduat faizleri tarihi rekor seviyelere ulaştı. Faiz artışıyla yatırımcılar, mevduat ve borsa alanlarına yöneldi. Ancak son günlerde borsa, 11 bin seviyesinden sert bir düşüşle 10 bin 139 seviyesine geriledi. Aynı şekilde mevduat faizleri de yüzde 55’ten yüzde 51’e düştü.

DOLAR EURO KARŞISINDA GÜÇ KAZANDI

Dolar, TL karşısında faiz artırımı sonrası durağan bir seyir izlemekte. Geçtiğimiz günlerde 32,7 seviyesine kadar yükselen dolar, ani bir düşüşle 32,2 seviyesine geriledi. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası dolar, euro karşısında değer kazandı. Şu anda dolar 32,37 seviyesinde işlem görürken, euro 34,8 seviyesine gerilemiş durumda.

BİTCOİN VE ALTINDA DALGALANMALAR

Kripto paralar, son bir yılda yüzde 120’nin üzerinde kazanç sağladı. Ancak son günlerde Bitcoin’de yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları endişelendiriyor. Anlık olarak 69 bin 609 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, volatil bir seyir izliyor. Ons altın ise sert yükselişin ardından sert bir satışla karşılaştı ve 2 bin 450 dolardan 2 bin 301 dolara geriledi.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI OLABİLİR

Yatırım araçlarındaki son durumu ve tavsiyelerini açıklayan ünlü ekonomist Tuna Kaya, sonbaharın ilk aylarına kadar doların 32,60 seviyesinde kalacağını öngörüyor. Kaya, “Elimizde dolar tutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu varlıklarımızı altın veya gümüş gibi enstrümanlara yönlendirebiliriz. Faiz hassasiyeti olanlar altına ağırlık verebilirler. Bir kısmını da borsada değerlendirebiliriz. Kripto varlıklarda olası düşüşleri alım fırsatı olarak kullanabiliriz. Bitcoin’in önümüzdeki dönemde yükselişini sürdüreceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.