Türk gıda devi Amerikalılara satıldı! Dev markalar artık o şirketin bünyesinde

Türk gıda devi Amerikalılara satıldı! Dev markalar artık o şirketin bünyesinde
Türk gıda dağıtıcısı devi artık Amerikalı şirketin bünyesinde. Sessiz sedasız satıldı. Dev markalar artık o şirketin bünyesinde...

Türk gıda dağıtıcısı Vintage Food, sessiz sedasız Amerikalı şirket Ziyad Brothers'a satıldı. ABD'de 2 binden fazla Türk ürününün satışını gerçekleştiren Vintage Food'un sahibi olan Levent Demirgil, gerçekleşen satışın ardından Ziyad Brothers'ta yönetici pozisyonuna getirildi. Satış bedeli açıklanmazken, devir işlemlerinin bu yılın ilk aylarında tamamlandığı bildirildi.

VİNTAGE FOOD'UN GÜÇLÜ MARKA PORTFÖYÜ

Vintage Food, Ülker, Tamek, Tadım, Uludağ, Reis, Murat Bey ve Piyale gibi birçok tanınmış Türk markasının ürünlerini ABD pazarında satışa sunuyordu. Bu markalar, ABD'deki Türk ve Orta Doğu kökenli tüketiciler arasında büyük bir popülariteye sahipti. Vintage Food'un Ziyad Brothers'a satışı, bu markaların ABD pazarındaki varlığını daha da güçlendirecek.

ZİYAD BROTHERS'IN BÜYÜYEN PORTFÖYÜ

Bu satışla Ziyad Brothers, ABD'deki en büyük Orta Doğu ve Akdeniz gıda sağlayıcılarından biri haline geldi. Ziyad Brothers CEO'su Jim Wagner, bu anlaşmanın Ziyad'ın yiyecek ve içecek portföyünü büyük ölçüde tamamlayan bir fırsat olduğunu belirtti.

PEAK ROCK CAPİTAL'İN ETKİSİ

Ziyad Brothers, daha önce Halo Foods Ltd., Turkey Hill ve Pretzels Inc. gibi firmaları bünyesine alan Peak Rock Capital tarafından satın alınmıştı. Peak Rock Capital'in desteğiyle Ziyad Brothers, büyüme stratejisini hızla sürdürüyor. Vintage Food'un satın alınması, Akdeniz ve Orta Doğu ülkelerine ait ürünlerin ABD'deki marketlerde daha fazla yer almasını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.