Türk kahvesi fiyatları artıyor! 1 ayda yüzde 15 zam

Türk kahvesi fiyatları artıyor! 1 ayda yüzde 15 zam
Gıdadan giyime, yiyecekten içeceğe kadar varan zamlar vatandaşın cebini zorlamaya devam ediyor. Son olarak, Türk kahvesine son 1 ayda yüzde 15'in üzerinde zam geldi. Böylece Türk kahvesinin fiyatı 46 TL'yi buldu. İşte kahvedeki etiket değişiminin detayları...

Türkiye'de artan hayat pahalılığı ve enflasyon gıda ürünlerini de etkilemeye devam ediyor. Son olarak gelen zamlardan Türk kahvesi de nasibini aldı. Kahve, son bir ay içinde tam yüzde 15 zamlandı ve kilo fiyatı 460 TL'ye yükseldi. Eminönü esnafı, yaşanan fiyat artışının döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklandığını ifade etti.

BİR AYDA YÜZDE 15 ZAM

Eminönü'nde kahve satışı yapan Hüseyin Yavuzer, Türk kahvesine yapılan zammın nedenlerini duyurdu. Yavuzer, '' 1 ay içerisinde kahveye yüzde 15 zam geldi. Zam gelmeden önce kilo 390 TL civarındaydı, şu anda ise 460 TL'' diyerek, artışın nedeninin döviz kuru ve artan girdi maliyetlerinden kaynaklandığını ifade etti. 

VATANDAŞ 100 GRAM ALABİLİYOR

Dünya.com'da yer alan habere göre, Türk kahvesine yapılan zammı fazla bulan vatandaşlar, fiyatların ceplerini zorladığını belirtti. Bir vatandaş, ''Eskisi gibi kilo olarak alamıyoruz, 100 gram alabildim. Artık ağız tadıyla kahvemizi içemiyoruz'' ifadelerini kullandı.

DÖVİZ KURU FİYATLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Eminönü'nde ticaretle uğraşan esnafın ortaya koyduğu gibi Türk kahvesinde yaşanan fiyat artışları, ağırlıklı olarak döviz kurundaki artış ve ürünlerdeki girdi maliyetlerinden kaynaklanıyor. Öte yandan, enerji maliyetleri ve enflasyon da işletme giderlerini artırıyor. Bu durum nihayetinde ürün fiyatlarına olumsuz yansıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.