Türkiye ekonomisi için kritik gün: Büyüme verileri yarın açıklanıyor! Beklentiler ne yönde?

Türkiye ekonomisi için kritik gün: Büyüme verileri yarın açıklanıyor! Beklentiler ne yönde?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının ikinci çeyreğine ait büyüme rakamlarını yarın saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Ekonomistlerin tahminleri, büyüme oranının yüzde 2,60 ile yüzde 3,50 arasında gerçekleşeceği yönünde oldu.

TÜİK'in yarın açıklayacağı Nisan-Haziran 2024 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verileri, ekonomi dünyasında merakla bekleniyor. AA Finans tarafından gerçekleştirilen Büyüme Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, Türkiye ekonomisinin bu dönemde yüzde 3 oranında büyüyeceğini öngörüyor. Beklentiler, ikinci çeyrekte büyümenin yüzde 2,60 ile yüzde 3,50 arasında olacağına işaret ediyor.

YIL GENELİ BEKLENTİLERİ

Ekonomistlerin 2024 yılı genelinde Türkiye ekonomisinin büyümesine yönelik beklentileri ise ortalama yüzde 3,24 seviyesinde bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 3,9 büyüyen Türkiye ekonomisi, 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 5,7 oranında bir büyüme kaydetmişti.

Bu büyüme verileri, Türkiye ekonomisinin 2024'te nasıl bir performans sergileyeceğine dair önemli ipuçları verecek. Tüm gözler yarın açıklanacak olan rakamlarda olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.