Türkiye'de Çin menşeili araçlara ek vergi: Üretim planları revize ediliyor

Türkiye'de Çin menşeili araçlara ek vergi: Üretim planları revize ediliyor
Çin menşeli otomobil markaları, Türkiye pazarında hızla yükselen satışlarına rağmen sert bir vergi artışıyla karşı karşıya kaldı. Yeni düzenlemeyle birlikte, Çinli otomobil üreticileri Türkiye'de üretim yapma planlarını hızlandırmaya yönelik adımlar atmaya başladılar.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, Çin menşeli elektrikli araçlara uygulanan yüzde 40 ek gümrük vergisi, artık tüm yakıt tiplerindeki otomobiller için geçerli olacak.

TÜRKİYE’DE ÜRETİM  PLANLARI HIZLANIYOR

Yeni vergi düzenlemesiyle  birlikte, Çinli otomobil üreticileri Türkiye'de üretim yapma planlarını hızlandırmaya yönelik adımlar atmaya başladılar.

Bu kararın ardından Çinli markalar, tedarik ve fiyatlama stratejilerini gözden geçirirken, Türkiye'deki üretim planlarını hızlandıracaklarının sinyalini verdiler.

Thumbs B C 12Be8A8B94Aa0E9Be19878E472Ff6444

CHERY MARKA OTOMOBİL SATIŞ ÖNCÜSÜ

Ekonomim’de yer alan habere göre, Türkiye'de faaliyet gösteren Çinli marka sayısı 10'u aşarken, bu markalar 2024'ün ilk 5 ayında yaklaşık yüzde 10'luk bir pazar payına ulaştılar.

Chery, en fazla satışı gerçekleştiren marka olarak öne çıkarken, bazı yerli markaları geride bıraktı.

Yeni vergi düzenlemesiyle birlikte Çin menşeli otomobillerin fiyatlarında önemli artışlar bekleniyor.

Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, bu yeni düzenlemeye saygı duyduklarını belirtirken, Türkiye'deki üretim planlarını hızlandırmak için çalıştıklarını ifade etti. Chery, Türkiye'de üretim yapma çabalarını en kısa sürede gerçekleştirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.