Türkiye'den NATO'ya tarihi ihracat

Türkiye'den NATO'ya tarihi ihracat
Türk savunma sanayisinin gururu Bayraktar TB2 SİHA'lar, ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği ülkesi olan Polonya'nın envanterine girdi. 2021'de imzalanan anlaşma kapsamında toplam 24 adet TB2 SİHA'nın teslimatı tamamlandı.

Türk savunma sanayii, Bayraktar TB2 SİHA'larının Polonya'ya teslimatıyla önemli bir başarıya imza attı. Bu teslimat, Türkiye'nin geliştirdiği yüksek teknoloji ürünü bir silah sisteminin ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye ihraç edilmesi anlamına geliyor.

Baykar Makina tarafından üretilen Bayraktar TB2'ler, daha önce Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeye satılmış ve savaş alanlarında etkinliğini kanıtlamıştı. Ancak bu kez, Polonya ile yapılan anlaşma kapsamında 24 adet SİHA'nın tamamının teslim edilmesiyle Türkiye, savunma sanayii alanındaki yeteneklerini uluslararası arenada bir kez daha göstermiş oldu.

Yeni Projcsd244Edhgbe

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, bu tarihi ihracatı sosyal medya hesabından duyurarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarından gurur duyduklarını ifade etti.

Polonya ile Mayıs 2021'de imzalanan anlaşma, her biri 6 adet hava aracı ve 3 adet yer kontrol istasyonundan oluşan 4 ayrı paketin teslimatını içeriyordu. Bu teslimatın tamamlanmasıyla birlikte Polonya, Bayraktar TB2 SİHA'larını aktif olarak kullanmaya başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.