Türkiye’nin tekstil devinden kötü haber! İflasın eşiğinde: Konkordato ilan etti

Türkiye’nin tekstil devinden kötü haber! İflasın eşiğinde: Konkordato ilan etti
Türkiye’nin tekstil devi enflasyona dayanamadı! O şirket iflasın eşiğine geldi. Konkordato ilanı bu kez o şirketten geldi...

Gaziantep'te faaliyet gösteren Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Şirket, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıllık konkordato süresine tabi tutuldu. 

KARACA TEKSTİL'İN TARİHÇESİ VE ÜRETİM KAPASİTESİ 

1995 yılında kurulan Karaca Tekstil, halı sektöründe önemli bir oyuncu olarak biliniyor. Şirket, yıllık 4 milyon metrekareye kadar halı üretim kapasitesine sahip ve bölgenin en tanınmış firmaları arasında yer alıyor. Güney Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin 2006 raporunda, ihracat alanında Türkiye'nin ilk 100 firması arasında gösterilen Karaca Tekstil, global pazarda da geniş bir müşteri kitlesine hizmet veriyor. 

KONKORDATO SÜRECİ VE İFLAS DURUMU 

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Karaca Tekstil için 1 yıllık konkordato süresi tanıdı. Konkordato, iflas etme riskinde olan şirketlere mali sıkıntılarını çözmeleri ve yeniden yapılanmaları için verilen bir süre olarak tanımlanabilir. Bu süre zarfında şirket, mali durumunu düzeltebilirse iflastan kurtulma şansına sahip olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.