TÜVTÜRK'e giderken eliniz ayağınız titreyecek! Araç muayeneye dev zam kapıda

TÜVTÜRK'e giderken eliniz ayağınız titreyecek! Araç muayeneye dev zam kapıda
Araç sahiplerine yaka silktirecek zam! Araç muayene ücretleri neredeyse iki katına çıkacak! TÜVTÜRK'e giderken eliniz ayağınız titreyecek! Uzman isim hesapladı...

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 2024 yılı için beklenen yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında olması, araç muayene ücretlerine de yansıyacak. Uzmanlar, bu durumda 2025 yılında araç muayene ücretlerinin önemli ölçüde artacağını öngörüyor.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Sürücüler dikkat! Araç muayenesiyle ilgili TÜVTÜRK'ten hatırlatma: 3 yıl boyunca zorunlu değil! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

TGRT Haber'in haberine göre; Her yıl, belirli bir yeniden değerleme oranına göre ayarlanan TÜVTÜRK muayene ücretleri, 2025 yılı itibarıyla tekrar zamlanacak. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, 2025 yılı için araç muayene ücretinin 2.640 TL olacağına dair hesaplamalarını paylaştı. Mevcut muayene ücreti 1.821 TL olarak belirlenmişti; dolayısıyla yapılacak olan yüzde 45’lik artışla birlikte, bu rakamın 2025 yılı itibarıyla 2.640 TL’ye yükselebileceği öngörülüyor.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI NASIL BELİRLENECEK?

Yeniden değerleme oranı, Eylül ve Ekim aylarındaki enflasyon sıfır gelse bile YDO’nun yüzde 43 oranda olacağını söyledi. Dr. Bingöl, bu iki ayda ortalama yüzde 3 civarında Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışı beklediklerini ifade etti. Eğer bu tahminler doğru çıkarsa, 2024 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 45 seviyesinde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.