Ünlü ekonomist tarih verdi: Merkez bankası faiz indirecek

Ünlü ekonomist tarih verdi: Merkez bankası faiz indirecek
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X sosyal medya hesabında politika faizi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Demirtaş, "Türkiye'nin faiz indirimine sonbaharda başlayacak" öngörüsünde bulundu.

Türkiye, Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmaya başlamasıyla konu hakkında Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Reformlar hayata geçirilmeden para politikasının etkisiz kaldığını ifade eden Demirtaş, "Türkiye'nin faiz indirimine sonbaharda başlayacak" öngörüsünü paylaştı. 

Yapısal reformlar hayata geçirilmeden para politikasının etkisiz kaldığını ifade eden Demirtaş, "İdeolojik olarak ultra düşük faiz, korkunç yüksek faiz doğurdu. Şimdi sonbaharda faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Demirtaş'ın kişisel X hesabından yaptığı paylaşım ise şu şekilde: 

"Türkiye Sonbaharda Faiz İNDİRMEK durumunda kalacak. TL aşırı derecede değerli. Ülke aşırı derecede pahalı. Dolar/TL nin stabil kalması sayesinde yabancılar Dolar bazında %50 kazandı. Uzun vadeye dönen yatırım çok az. Nas Ekonomi Politikasının BEDELİNİ hepimizi kahreden yüksek faiz ile ödüyoruz. Bu faiz inmeli diye uman milyonlar var haklı olarak. Yani ideolojik olarak Ultra Düşük Faiz, Korkunç Yüksek Faiz doğurdu. Yapısal reformlarla desteklenmeyen Yüksek faiz sadece yabancıya extra Carry Trade geliri oluyor. Yüksek faiz belasını doğuran ideolojik ultra Düşük Faiz Politikası ülkeyi yaktı. Şimdi Sonbaharda Faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak. Dolar/TL bırakılmalı. Türkiye bu kadar pahalı kalmaya devam edemez. Ama en önemlisi Yapısal Reformlar yapılmadan yukarıda bahsedilen para politikası hep boş vites oluyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.