VİOP BIST 30 kontratı güne düşüşle başladı

VİOP BIST 30 kontratı güne düşüşle başladı
Borsa İstanbul VİOP ağustos vadeli BIST 30 endeksine bağlı olan kontrat, açılışta 0,12 düşüş ve 10.534,25 puan ile açıldı. Fed faiz kararının yıl sonuna kadar fiyatlandırmada etkili olacağı bekleniyor. Gözler ise kasım ayında yapılacak Fed faiz toplantısına çevrilmiş durumda.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine bağlı kontrat, açılışta 0,12 puan düşüş ile 10.534,25 puanla güne başladı. Ağustos vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,12 azalışla 10.534,25 seviyesinde işlem yaptı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,2 azalışla 10.546,73 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da düşüşünü sürdürerek 10.531,00 puana indi.

Yeşil sahaların devleri, ilk çeyrekte hisse senedi piyasalarında iç açıcı  bir performans sergilemedi

TEKNOLOJİ HİSSELERİNDE BİLANÇO FİYATLANDIRMASI

Küresel piyasalarda, yoğun veri gündemi öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığı görülürken, açıklanacak bilançolar öncesinde teknoloji hisselerindeki değer kaybı öne çıkıyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta faiz indirimlerine yeşil ışık yakmasına karşın, bankanın yıl sonuna kadar atacağı adımlara ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor.

GÖZLER KASIMDAKİ TOPLANTIDA

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık faiz indiriminin kasımdaki toplantıda yapılabileceği öngörülüyor. Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) özeti ve sektörel enflasyon beklentileri, yurt dışında ise ABD'de konut fiyat endeksi ile New York Fed tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan endeks kontratında 10.500 ve 10.400 seviyelerinin destek, 10.600 ve 10.750 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.