Yatırımı olanlar dikkat: Yeni tahminler geldi, Gram altında yükseliş için ilk hedef belli oldu

Yatırımı olanlar dikkat: Yeni tahminler geldi, Gram altında yükseliş için ilk hedef belli oldu
Altına yatırım yapanların yüzünü güldürecek tahmin geldi. Gram altındaki yükselişin ilk hedefi o rakamlar oldu. Uzman isim tarih vererek konuştu.

Altın değerlendirmesinde bulunan ünlü ekonomist yatırımcılara seslendi. Yeni tahminlerde bulunan ekonomist, ilk hedefi paylaştı. ABD verilerinin ardından alternatif yatırım araçalarından da bahsetti. İşte tüm detaylar...

O SEVİYELERİ GÖRECEK

ABD'de açıklanan enflasyon verileriyle altın piyasalarında rüzgar tersine döndü. Uzmanlar, gram altında yükselişin devam edeceği öngörüsüyle yatırımcıları heyecanlandırıyor. Ekonomist Tuğba Ekin, gram altın için ilk hedefin 2470 TL olduğunu, ardından 2500 TL ve üzeri seviyelerin görülebileceğini belirtiyor.

1537768121307

ABD ENFLASYONU ALTIN YÜKSELİŞİNİ DESTEKLİYOR

ABD'de enflasyonun beklenenden düşük gelmesi, ons altın fiyatlarını yukarı yönlü hareketlendirdi. Ekonomist Ekin, ons altında 2380-2400 dolar bandında güçlü bir direnç olduğunu, ancak yükseliş beklentilerinin güçlendiğini vurguluyor.

GRAM ALTINDA HANGİ SEVİYELER TAKİP EDİLMELİ?

Gram altın yatırımcıları için kritik eşikler de netleşiyor. Ekin, olası geri çekilmelerde 2400-2370 TL aralığının destek seviyesi olarak takip edilebileceğini belirtiyor. Yıl sonu dolar kuru beklentilerine bağlı olarak gram altında 2500 TL ve üzeri seviyelerin görülebileceği öngörülüyor.

2A7E3D69A3A73F51A9Ab T8Yh

ALTINA ALTERNATİF YATIRIM ARAÇLARI

Altın yatırımcıları için alternatifler de mevcut. Ekin, Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası'na dikkat çekiyor. Hisse senedi piyasalarındaki yükseliş trendinin devam etmesi beklenirken, portföylerin çeşitlendirilmesi öneriliyor.

Altın piyasalarındaki hareketlilik, yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Uzmanların gram altında 2500 TL hedefi koyması, altın yatırımcılarına umut veriyor. Ancak yatırımcıların piyasaları yakından takip etmeleri ve riskleri göz önünde bulundurmaları önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.