Yaz döneminde altın ne olacak? 7 kurumdan tahmin geldi

Yaz döneminde altın ne olacak? 7 kurumdan tahmin geldi
Güvenli liman olarak görülen altının durumu yaz mevsiminde ne olacak? Yaz döneminde altın fiyatlar nasıl olacak? 7 kurumdan tahmin geldi...

Yaz mevsimine doğru yaklaşırken yavaş yavaş düğün sezonları açılıyor. En çok altın satışının yapıldığı bu dönemde altın fiyatlarının ne olacağı merak ediliyor. Ekonomist Dergisi kkonu ile ilgili önemli tahminlere yer verdi. Yaz döneminde altın fiyatları ne olacak?

Ekonomist Dergisi'nin 12-25 Mayıs 2024 tarihli sayısında, yatırımcıların yaz portföyünü nasıl şekillendirmeleri gerektiği üzerinde durulurken, gram altın için önemli tahminlere yer verildi. Yedi farklı kurumun portföy önerileri incelenirken, gram altın için gelecekte nasıl bir tablo oluşabileceği değerlendirildi. 

GRAM ALTIN İÇİN YAZ DÖNEMİ TAHMİNLERİ 

Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Atilla Esen, faiz indirim beklentilerinin geri çekildiği ve jeopolitik gerilimlerin dönem dönem hafiflediği bir ortamda ons altının yön bulmakta zorlandığını belirterek Esen şu ifadelere yer verdi: "Enflasyonun görece yüksek seyretmesi ve jeopolitik alandaki gerilimlerin sürmesi altın talebini canlı tutmaya devam ediyor. Özellikle Çin merkezli talep, altının ons bazlı fiyatını yukarı yönlü destekliyor. Altın için iyi senaryo altın fiyatlarını yukarı taşıyabilecek faiz indirimlerinin beklenenden önce gerçekleşmesi. Kötü senaryo ise merkez bankalarının yıl sonuna kadar faiz indirimine gitmemesi ve jeopolitik risklerin barış görüşmeleriyle çözülmesiyle olur."  

Esen'e göre, altın için olumlu senaryo, beklenenden önce gerçekleşecek faiz indirimleri ile fiyatların yukarı taşınması. Olumsuz senaryo ise merkez bankalarının yıl sonuna kadar faiz indirimine gitmemesi ve jeopolitik risklerin barış görüşmeleriyle çözülmesi olabilir. 

JEOPOLİTİK RİSKLER VE ALTIN TALEBİ 

GMC Yatırım Genel Müdürü Alper Nergis, jeopolitik risk temasının devam etmesi, majör merkez bankalarından beklenen faiz indirimi hikayesi ve son çeyrekteki ABD başkanlık seçimlerinin değerli metallere yönelik iyimser beklentiyi ön planda tuttuğunu belirtti. 

7 KURUMDAN YAZ DÖNEMİ İÇİN ALTIN TAHMİNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.